SFO Hedegården

Hedegården startede i 1987, da Brønderslev Kommune besluttede at oprette de første skolefritidsordninger for børn i alderen 6 – 10 år.

Hedegården er opdelt i 2 afdelinger.

Afdeling 1 er en bygning på 300 m2, som ligger i umiddelbar nærhed af Hedegårdsskolen. I denne afdeling går der både børnehaveklasse- og 1. klassebørn.

Afdeling 2 ligger på selve skolen. Her holder 2'eren og 3'eren til.

Foruden disse 2 afdelinger ejer Hedegården et dejligt stykke natur på den anden side af Nordens Allé - TROLDESKOVEN - på ca. 600 m2. Her har vi en pavillon, der er indrettet med et lille køkken, et træværksted og et grupperum, som vi bruger til forskellige aktiviteter. I Troldeskoven har vi desuden etableret en kombineret skov- og byggelegeplads, hvor børnene har rig mulighed for at bygge huler og huse. Vi har også en del dyr på området. Dette område bruges af begge afdelinger i Hedegården.

Teater, sang og musik er også aktiviteter, vi bruger meget tid på. En gang årligt laver vi en forestilling, hvor næsten alle børn er på scenen og underholder forældre, søskende m.fl. Derudover har vi flere gange lavet en stor forestilling, hvor de børn, der har lyst deltager i et teaterstykke/en musical eller andet, om opføres på en stor scene, og som er åben for alle. Personalegruppen skriver selv manuskript, melodier m.m.

Sportsaktiviteter er ligeledes en vigtig del af Hedegårdens hverdag. Vi har mange muligheder for de børn, der gerne vil dyrke forskellige sportsgrene, f.eks. lystfiskeri, badminton, bordtennis, fodbold, basketball, rulleskøjter og hockey.

Vores mål i Hedegården er, at børnene skal have mulighed for selv at vælge aktiviteter/værksteder – hver dag er ikke nøje planlagt for hvert enkelt barn.
Vi vil gerne give børnene førstehåndsoplevelser, både i skoven og i de forskellige værksteder. Vi finder det af stor betydning, at børnene har lyst og muligheder for at lave ting ud fra deres fantasi og med deres hænder – være kreative. Børnene skal have mulighed for at undersøge og lære. De skal kunne lege uden konstante voksenøjne i nærheden, og de skal være deltagende i det praktiske arbejde – pasning af dyr, køkkenhave, drivhus, vores butik, oprydning og vedligeholdelse m.m.