Comenius-elever atter på eventyr

Tolv elever og to lærere fra Hedegårdsskolen deltog i sidste uge i internationalt Comeniusmøde på skole i Aranjuez syd for Madrid.

Toget nærmer sig byen Aranjuez, og støjniveauet fra de tolv elever fra Hedegårdsskolen stiger i samme takt. Alle er spændte på mødet med de værtsfamilier, der lægger hjem til de danske elever. Toget stopper – eleverne stiger ud i solen – og modtages af glade og smilende familier, der har været lige så spændte. Danskerne stifter med forundring bekendtskab med kindkys, og snart er den solrige plads foran stationen atter tom, og de danske elever spredt ud i byen inden de mødes dagen efter på den lokale skole.

Sådan gik det også for de tyske, franske og italienske elever, der ligesom den danske gruppe deltager i Comenius-projektet  ”Sports and Science,” der er et led i EU´s program om livslang.

Hjemmefra havde hvert enkelt land forberedt en række power points om emnet ”healphy living,” og nu skulle hvert land så præsentere arbejdet på engelsk foran hele forsamlingen. Den danske gruppe gjorde det godt og viste bla. billeder fra typiske danske madpakker.

De følgende dage bød på tur til Madrid med besøg på Bernabeu Stadion og lidt shopping.  Dagen efter var der kajaksejlads på den lokale flod, forskellige sportskonkurrencer og festaften på skolen, hvor alle værtsfamilier medbragte maden.

Det blev hurtigt fredag, og dermed tid til hjemrejse med en masse oplevelser i bagagen. Næste år sender Hedegårdsskolen elever til partnerskoler i Bologna og Paris, inden Hedegårdsskolen i maj 2015 selv skal være værtsskolen. Alle overbygningselever får tilbud om at være med i Comenius-programmet.