Pas på Tandskaden

Hej

Børneulykkesfonden og Tandlægeforeningen har lanceret en ny, gratis app, der skal gøre børn og deres forældre klogere på håndtering af tandskader.

En undersøgelse foretaget for Børneulykkesfonden viser, at mere end hvert femte barn har haft en tandskade, mens en fjerdedel af forældrene er usikre på, hvad de skal gøre, hvis deres barn får en tandskade. Derfor har Børneulykkesfonden og Tandlægeforeningen lanceret et underholdende og gratis spil;

Pas på Tandskaden. Børnene lærer på en sjov og lærerig måde om, hvordan man håndterer tandskader. Spillet skal være med til at give børn og forældre gode råd til, hvordan man håndterer tandskader.

Pas på Tandskaden

I spillet vil børnene lære, hvordan de selv skal håndtere situationen, hvis de får en tandskade. Der er også en læringssektion for forældre, som gerne vil vide mere.

I spillet møder man Hr. Tandskade, som er kommet til verden i et tandunivers, der er inspireret af kendte karakterer som Tandfeen og Karius & Baktus.

Set fra den pædagogiske synsvinkel

Set med pædagogiske briller kan spillet lege alvorlige emner ind i børnenes bevidsthed. Derfor

opfordrer Børneulykkesfonden til, at lærerne giver børnene lov til at spille sig til læring om førstehjælp ved tandskader. Hr. Tandskade er med til at formidle den rette viden om førstehjælp ved tandskader i børnehøjde.

Den rette viden om førstehjælp ved tandskader kan i mange tilfælde redde en blivende tand eller et tandstykke, der er blevet slået ud. Det er derfor vigtigt at oplyse børn og deres forældre om, hvad de skal gøre for at mindske skadens omfang.

Pas på Tandskaden-spillet er gratis til iPads og Android tablets og kan downloades på

www.tandskaden.dk

Henriette Madsen Claus Jørgensen