De næste to år er Hedegårdsskolen igen med i et europæisk projekt med vore partnerskoler:

1. Thomas More Catholic School i Croydon, London
  2. Gymnasium Wentorf, Hamburg
  3. Istituto Comprensivo Savignano sul Rubicone, Italien
  4. I.E.S. Alpajés, Madrid, Spanien.
  5. Skole i Helsinki, Finland

Formålet er at give vore elever mulighed for at bruge deres engelsk (tysk) uden for landets grænser. Samtidig er det en stor kulturel og lærerig oplevelse at bo hos en udenlandsk familie.

Temaet for dette projekt er ”soft skills” og arbejdssproget er engelsk.

Eleverne indkvarteres privat hos den udenlandske værtselev, der har samme alder. (13-14 år) Man skal være klar på at bo alene i familierne, men der vil være fællesprogram med alle andre fra de øvrige partnerlande hele dagen. Det vil bestå af forskellige gruppearbejder og udflugter til seværdigheder i det område, der besøges. Efterhånden har vi haft adskillige rejser til alle skolerne, og alle turene har været særdeles vellykkede. Det er med til at modne vores elever, at de bor alene sammen med deres værtsfamilie. Mange bevarer kontakten selv efter projektet er afsluttet.

Hvis der er flere end 10 elever, der melder sig, trækker vi lod. Elever, der ikke har været med på andre rejser, vil blive prioriteret først. Tilbuddet gælder 7. – 9. klasse. Tilmelding sendes ud til alle ca. tre måneder før rejsen. Hvis man stadig er på skolen, når Hedegårdsskolen er vært i marts 2020, er man som udgangspunkt forpligtet til at være vært.

Det koster 500 kr. at deltage – kontonummer sendes ud senere, når man har tilmeldt sig.

Rejseplanen for de kommende år ser således ud:

2018 november uge 46: Aranjuez ved Madrid, Henrik Steen og Morten Mosdal

2019 februar uge 7: Croydon, London, Henrik Steen og Helle Jespersen

2019 november: Hamborg

2020: marts - Hedegårdsskolen er vært.

2020: maj: Helsinki, Finland

Spørgsmål kan rettes til